خشکسالی طوری بر تار و پود کشور طی ۱۰ سال اخیر ریشه دوانده که حتی بارندگیهای بی سابقه ابتدای سال هم گودال بی آبی را پر نکرده و بحران آب همچنان گریبان ایران را گرفته است. آب شرب بسیار گران است و با زحمت زیادی تولید میشود و در شهری مثل تهران ۷۰ درصد منابع تأمین کننده آب شرب تهران از آبهای سطحی و ۳۰ درصد از منابع آب زیرزمینی است.
عیسی کلانتری در جلسه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار که در استانداری خوزستان برگزار شد، ضمن قدردانی از زحمات مسئولان و مردم خوزستان در مقابله با سیل اظهار کرد: مردم خوزستان یکپارچه و با هم تلاش کردند و تلفاتی در این سیل نداشتند. با این وجود خوزستان سابقه قدیمی در بحث سیل دارد.
زیست آنلاین: سرانجام مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست به اعتراضات صورت گرفته از سوی سمن ها و دوستداران محیط زیست نسبت به اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی، خطرساز بودن این طرح و توقف پروژه توسط دستگاه قضا، واکنش نشان دادند.
خشکسالی همچنان گلوی زخمی زمین تشنه لب را میفشارد. سالهای بسیاری است که درباره زخم های خشکسالی بر تن زمین گفته شده و گویی این داستان هولناک تمامی ندارد. داستانی که بسیاری از ما بارش های سیل آسای اواخر سال گذشته و اوایل امسال را پایان بخش آن تصور کردیم و با شنیدن نام ترسالی به دنبال این بارش ها، تصویر زمین سرسبز و چشمه های روان را در ذهن مجسم ساختیم ...
گاندو یا تمساح پوزه کوتاه ایرانی گونهای از راسته تمساحها در ایران است که پهنترین پوزه را در مقایسه با سایر تمساحها دارد. این تمساح، نزد بومیان جنوب سیستان و بلوچستان نمادی از برکت و روزی به شمار می رود.
بستر دریاچه نمک طی سال های گذشته به دلیل کاهش شدید ورودی آب و همچنین گرمای زیاد با خطر خشک شدن مواجه شده است و این تهدید در مناطق حاشیه ای دریاچه به طور جدی تر مشاهده می شود، هرچند بارش های فراوان بهار سال جاری تا حدی این خطر را به تعویق انداخت اما مشکل همچنان باقیست و خشک شدن بستر دریاچه نمک خطرهای بسیاری برای محیط زیست و سلامت انسان ها در پی دارد....
سالهاست که بحران آب و بیآبی با سرنوشت ایران عجین شده است و تا همین شش ماه قبل و پیش از بارندگیهای سیلآسا در ایران آمار و ارقام مربوط به ذخایر آبی روی خط قرمز قرار داشتند. از سوی دیگر میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است.
رئیس سازمان هواشناسی در نشست خبری روز گذشته افزود: تغییر اقلیم موضوعی نیست که بتوانیم منطقهای به آن نگاه کنیم، اگرچه نگاه خرد اقلیم به آن داریم اما معمولاً تغییرات اقلیمی را به صورت زمانی مثلاً ماهانه یا فصلی بررسی میکنیم. ممکن است مثلاً مانند امسال یک سال ترسالی یا بارشهای خوبی داشته باشیم اما دلیل بر خروج کشور از خکشسالی نیست. نه فقط مدلهای ما ...
برجسته سازی اخبار مربوط به جاری شدن سیل در استان های گلستان، لرستان، خوزستان و دیگر مناطق کشورمان و نیز ذخیره مناسب سدهای کشور در سال جاری باعث این تصویریسازی نادرست شده که انگار دیگر ۲۰ سال خشکسالی حاکم بر مناطق مختلف ایران زمین پایان یافته است؛ تصور نادرستی که در صورت غفلت می تواند تبعات دو دهه ای خشکسالی را در کشور بیشتر کند.
برای اولین بار در کشور همزمان با هفته صرفهجویی در مصرف آب، رویداد ملی سازگاری با کمآبی از روز گذشته در سالن همایشهای وزارت نیرو آغاز و تا پنجم تیرماه جاری ادامه دارد. در حاشیه برگزاری این رویداد همچنین، نمایشگاه تخصصی با محوریت معرفی توانمندیهای بخش خصوصی در زمینه سازگاری با کمآبی تدارک دیده شده است.
با گرم شدن هوا، هیولای آتش به جان جنگلها و مراتع کشور افتاده است، با وجود اینکه کشورمان از نظر جغرافیایی در بخش خشک و نیمه خشک قاره آسیا قرار دارد اما به دلیل دارا بودن آب و هوای چهار فصل در مناطق مختلف، از محیط زیستی بسیار غنی برخوردار است. از این رو برای حفاظت از زیستبومهای ارزشمند در طبیعت، بر اساس معیارها و تعاریف جهانی، سازمان حفاظت محیط زیست،...
آمارها حاکی از آن است که بهطور کلی میزان مصرف آب تهران در مقایسه با سال قبل ۴,۴ درصد افزایش داشته است. از ابتدای سال جاری تا پایان خردادماه، شهروندان تهرانی ۲۷۸ میلیون متر مکعب آب مصرف کردهاند، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این میزان ۲۶۷ میلیون متر مکعب بوده است. «صرفهجویی در مصرف آب» فقط یک جمله شعاری نیست. زندگی ما به آب وابسته است و در حال ...
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، در نشست خبری، با بیان اینکه ۶۱ درصد ایران اقلیمی خشک یا نیمهخشک دارد، اظهار کرد: این نوع اقلیم همیشه با خشکسالیهای طولانی و ترسالیهای ناگهانی همراه است. سال ۱۳۹۷ خشکترین سال ۵۰ سال اخیر و سال جاری ترترین سال ۵۰ سال اخیر محسوب میشود و این نشان میدهد که کشور دچار تغییرات اقلیمی شده است.
چهارشنبه ۲۹ خرداد، آتش به جان بخشهایی از تالاب میانکاله افتاد و نزدیک به ۴۰۰ هکتار از این تالاب در آتش سوخت. در این آتش سوزی که در منطقه بین میان قلعه و کانال خزینی آغاز شد و به دلیل خشک بودن پوشش گیاهی و وزش باد به سرعت گسترش یافت، بخشهایی از انارستان و تمشکزارهای میانکاله از بین رفت. علت آتش سوزی هم طبق روال سایر آتش سوزیهای رخ داده در این پناهگاه ...
انسان، عامل اصلی وقوع حوادث آتش سوزی در عرصههای طبیعی است، گردشگران و شکارچیان که در طبیعت حضور پیدا میکنند، اقدامات پیشگیرانه را رعایت نمیکنند که بعضاً سبب آتش سوزی میشود. همچنین، قاچاقچیان چوب، پیکر جنگل و نگهبانان آن را زخمی کرده اند. رییس اداره منابع طبیعی شهرستان ساری از زخمی شدن چند نفر از ماموران یگان حفاظت این شهرستان توسط قاچاقجیان چوب ...
زیست آنلاین: کارشناسان ارشد استنفورد همگی بر تاثیرات بالقوه تغییرات آب و هوایی بر امنیت جهانی توافق دارند و به تازگی هشدار داده اند که تغییرات اقلیمی باعث افزایش خطر درگیری های خشونت آمیز در آینده خواهد شد.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تراز و وسعت دریاچه مطلوب تر از سال های گذشته است، گفت: ورودی آب به نگین آبی آذربایجان از امروز با کاهش تدریجی مواجه می شود./ مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: برنامه جامع مدیریت زیست بوم تالاب بین المللی گندمان نهایی شده و پس از تائید نهایی در شورای برنامه ریزی ...
علی رغم مهار حرکت شن های روان در چهار میلیون هکتار از عرصه های بیابانی کشور با کاشت انتخاب گونه های مناسب، اما همچنان با توجه به تغییر اقلیم، کاهش بارندگی ها، کاهش توان بیولوژیک و افزایش بهره برداری ها ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض پدیده بیابانی شدن قرار دارد.
دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی، هشدار داد: کشورهای در حال توسعه ۸ درصد از تولید ناخالص ملی خود را به دلیل گسترش زمینهای خشک از دست میدهند.
بیابان زایی، تخریب زمینها در مناطق خشک و نیمهخشک است که فروپاشی سرزمین را در پی دارد. این وضعیت عمدتاً به علت فعالیتهای انسانی و تغییرات آبوهوایی ایجاد میشود. فرار جمعیت از فلات مرکز کشور در صورت تشدید خشکسالی و تغییر اقلیم در دهه های آینده دور از انتظار نیست.